بازخوانی؛ سخنان امام خمینی در دیدار با مسئولان صدا و سیما

0
1683

امام خمینی(ره)، در دیداری که با جمعی از مدیران و کارکنان صدا و سیما در اسفند سال ۱۳۶۲ داشتند، سخنان مهمی در باب اهمیت صدا و سیما در نظام اسلامی گفتند که کمتر به آنها توجه شده است.

بخش‌هایی از این سخنرانی امام خمینی(ره) در این باره در ادامه آمده است:

بسم الله الرحمن الرحیم‌

من از دوستان محترمی که در این مجلس حاضر هستند تشکر می‌کنم و امیدوارم که همه موفق بشوند به اینکه موافق رضای خدا عمل کنند. همان طوری که شما گفتید این دستگاه تبلیغاتی در زمان سابق به طوری فاسد بود که تبدیلش را به یک وضع سالم، مجاهدات زیاد لازم دارد و من از مجاهداتی که در این راه کردند آقایان و بحمد الله بسیار هم عمل شده است تشکر می‌کنم. لکن ما نباید اکتفا کنیم به آن چیزی که داریم، باید کوشش کنیم به اینکه آن چیزهایی که نداریم تحصیل کنیم. ما نباید تحت تاثیر هیچ قدرتی واقع بشویم، و تحت تاثیر هیچ تبلیغاتی در عالم واقع بشویم. ما باید در همه امور مستقل باشیم و خودمان کار کنیم، توقع نداشته باشیم که خارج برای ما کار بکنند.
خارجی‌ها همه الآن درصددند که کارشکنی بکنند، برای ما کار نمی‌کنند. سابق هم همین طور بوده است. منتها به صورت اینکه برای ایران می‌خواهند کار بکنند، ایران را به دام کشیدند و آن کردند که همه دیدید.


این دستگاه صدا و سیما امروز وضعی دارد که مسئولیت شما آقایان را خیلی زیاد می‌کند. سابق تبلیغات عبارت از این بود که اهل منبر یا علما در همان محل محدودی که داشتند، در مسجدی که داشتند می‌رفتند و برای یک چند نفری یا یک عده‌ای صحبت می‌کردند و ارشاد می‌کردند. امروز این دستگاه در همه کشور پهن شده است و از رادیو گمان ندارم که قشری باشند که محروم باشند. همه گوش می‌کنند، حتی آنهایی که در صحرا دارند زراعت می‌کنند، رادیو هم گوش می‌کنند و سیما را هم همان طوری که گفتید توسعه‌اش زیاد شده است و علاوه بر این، این دستگاه خصوصاً رادیو در خارج از کشور بسیار گسترده است. بناءً علیه می‌تواند این دستگاه با اندک انحرافی میلیون‌ها مردم را منحرف کند و با اندک اشتباهی میلیون‌ها مردم را به اشتباه بیندازد، و می‌تواند که چنانچه ان شاء الله صد در صد در راه ارشاد و در راه اسلام شد، میلیون‌ها جمعیت را، صدها میلیون جمعیت را هدایت کند.


بنابر این، یک دستگاهی است این که نباید ما این را کم بشمریم. دستگاهی است که با صحت او بسیاری از مردم در داخل و خارج صحیح می‌شوند و با فساد او فاسد می‌شوند. از آن طرف مسئولیت بسیار است و از آن طرف که راه ارشاد است، ارزش زیاد است.
همان طوری که ارزش دارد این دستگاه برای اسلام و جمهوری اسلامی، اسلام از این می‌خواهد که بهره‌برداری زیاد در راه اسلام بشود، تبلیغات زیاد در راه اسلام بشود. صدای جمهوری اسلامی که تقریباً به اکثر کشورها، به بسیاری از کشورها می‌رسد، این صدا باید یک صدایی باشد که مردم را ارشاد کند و اسلام را معرفی کند.

امروز دارند همه گروه‌هایی که در خارج هستند، چه تبلیغات رادیو و تلویزیونشان و چه تبلیغات از راه مطبوعاتشان دارند با اسلام معارضه می‌کنند. مساله، مساله ایران نیست. اگر تنها مساله ایران بود چندان اهمیت نداشت، اما مقابله با اسلام است. نه مقابله با ایران است. منتها اینها چون فهمیدند که آن چیزی که در ایران واقع شده است، آن این است که اسلام را به آن طوری که هست- نه به آن طوری که غربی‌ها معرفی می‌کردند، حالا هم باز منحرفین معرفی می‌کنند- اسلام را آن طوری که هست معرفی کنند، آن طوری که هست پیاده کنند، آن طوری که هست به خارج ارائه بدهند این یک خطر بسیار عظیمی است برای قدرت‌های بزرگ. چنانچه ملاحظه می‌کنید که با تصریح می‌گویند که اسلام یک خطری است و صحیح هم می‌گویند. نسبت به اشخاص فاسد خطر دارد اسلام، نسبت به چپاول‌گرها، نسبت به دزدها، نسبت به زورگوها اسلام خطر است. اما اسلام می‌خواهد که این طور مسائل در دنیا نباشد. اسلام می‌خواهد که همه در آرامش باشند، همه در صلاح‌ باشند. و ما که می‌گوییم اسلام را ما می‌خواهیم صادر کنیم، معنایش این نیست که ما سوار طیاره بشویم و بریزیم به ممالک دیگر. یک همچو چیزی نه ما گفتیم و نه ما می‌توانیم. اما آنکه ما می‌توانیم این است که به وسیله دستگاه‌هایی که داریم، به وسیله همین صدا و سیما، به وسیله مطبوعات، به وسیله گروه‌هایی که در خارج می‌روند، اسلام را آن طوری که هست معرفی کنیم. اگر آن طوری که هست معرفی بشود، مورد قبول همه خواهد شد. بشر به فطرتش یک فطرت سالم است، اگر یک چیزی را القا بکنند، روی فطرت سالم خودش قبول می‌کند و قدرتمندها از همین معنا می‌ترسند…

جلد ۱۸ صحیفه امام خمینی (ره)، از صفحه ۳۶۲ تا صفحه ۳۷۰

پاسخ ترک

لطفا نظر خود را وارد کنید
لطفا نام خود را اینجا وارد کنید